1257 Views

Satser på lærlinger

Går du videregående innen akvakultur, er nyutdannet og nysgjerrig på havbruksnæringa? Da bør du bli kjent med Nova Sea. Dette er bedriften som strekker seg litt lenger – og langs hele Helgelandskysten.

September 20, 2022
Et av Nova Seas anlegg ligger tett på øya Teksmona i Meløy kommune. FOTO: NOVA SEA
Skrevet av:

Janne Karin Brodin, Nmbu

Nova Sea har tro på ny arbeidskraft og lærlinger. Vi er stolte av å kunne gi ferske arbeidstakere nyttige erfaringer. Derfor har vi valgt å integrere lærlinger som en essensiell del av bedriften. For bare fire år siden hadde vi fire lærlinger, og nå har tallet bikket 20.

En lærling eller YSK-elev hos Nova Sea får sjansen til å delta i en variert og spennende arbeidshverdag. I tillegg til praktiske oppgaver, settes det også av tid til teoretisk læring og andre oppgaver som kan være relevante for videre karriereløp.

I vår bedrift setter vi lærlingen høyt og ser at de gir selskapet en ny dimensjon og energi. I bytte lærer vi opp fremtidens arbeidskraft.

SK-elev og sommervikar hos Nova Sea byr på spennende utfordringer og varierte arbeidshverdager. FOTO: NOVA SEA

Sjans i havet

Fangst og økonomi er variabler som alltid vil styre vår satsning, men ingenting fungerer uten et godt arbeidsmiljø. Å kunne tilby frisk laks til markedet, forutsetter en stabil arbeidsstab med interesse for faget. Det Nova Sea derfor trenger er mennesker som er villige til å ta i et tak.

Nova Sea består av hele 26 anlegg og alle ligger langs Helgelandskysten i Nordland. Fra Gildeskål i Nord, til Vega i sør. Omtrent i midten ute i havgapet ligger øya Lovund hvor bedriftens slakteri og administrasjon befinner seg. Stedets oppdrettshistorie er nå 50 år gammel. Dette var første steget mot den fremtidsrettede bedriften vi er i dag. Eventyret ute i havgapet på Helgeland startet altså i 1972 med 1200 laks. Kun 174 av disse overlevde den første natta i sjøen.

En skulle tro at dette resultatet fikk de to lærerne, Steinar Olaisen og Hans Petter Meland, til å gi opp, men nei – og heldigvis!

Det jobbes iherdig for å kunne levere den beste laksen. FOTO: NOVA SEA

God flyt og lyse utsikter

De to lærerne gjorde mange feilgrep, men alt arbeidet var ikke forgjeves. Noen fisk overlevde jo og dette ga et visst håp. Satsningen og positiviteten skulle etter hvert vise seg å stanse en økende fraflytting fra Lovund. Ikke minst reddet man skolen fra nedleggelse.

Å stanse fraflytting og nedleggelse av små lokalsamfunn er en verdi Nova Sea alltid har hatt i ryggraden og fremdeles jobber for.

Bånd og nettverk

Lærlinger i Nova Sea får muligheten til å være med på kurs og samlinger, det er satt av egne lærlingedager og man får møte andre unge havbruksmedarbeidere. På slike samlinger møtes lærlinger og personer i fra samme næring, det knyttes bånd på tvers av bedrifter og lokasjoner og gir et unikt nettverk.

Nova Sea er stadig i vekst og leter hele tiden etter dyktige folk. Du finner ledige stillinger hos oss på novasea.no/karriere – Du kan også skrive til oss under rubrikken “åpne søknader”.

Les mer om bedriften HER: https://novasea.no